Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Webrádió készítés

Webrádió készítés Sam broadcaster-el

Vagy winamp-al:

vagy virtual dj-vel:

Webrádió winamp-al(leírva):

Most leírom, hogy hogyan készítsünk otthon webrádiót amit bárki tud hallgatni. Akinek Ruterje van az nem tud webrádiót készíteni.

Szükséges:

- WinAMP : Letöltés

- SHOUTcast dsp plugin : Letöltés

- SHOUTcast server : Letöltés

- Sok zene

Hát akkor kezdjük is telepíteni.

Remélem nem lesz nehéz felrakni a WinAMP-t ezzel mindenki megtud birkózni. Utána rakjuk fel a Shoutcast dsp plugint, ugyeljünk arra hogy a plugint a WinAMP mappájába rakjuk. Utána rakjuk fel a Shoutcast servert.

Ha készen vagyunk akkor kapcsoljuk be a WinAMP-t.
Mennyünk a Options-->Preferences...-be
 
Mennyünk a DSP/Effect-hez és kattintsunk kétszer Nullsoft SHOUTcast Source DSP v1.9.1
Ekkor előjön ez az ablak

Írjuk be a következőket:
-Address : (az ip címed)
-Port : 8000
-Password : Ne nyúlj hozzá
-Encoder : 1

Aztán mennyünk a Yellowpages fülre és ott beírhatjuk a Webrádiónk címét, a többihez ne nyúljunk.
Következő lépés az Encoder beállítása


Állítsuk be az MP3 Encodert és 128 kbps 44.100 kHz Stereo-t. Ha nagy az Internet kapcsolatod (legalább 30MB/s) akkor használhatod a 320kbps-at is.
Az Input fülön nem kell semmit se beállítani.

Ne kapcsoljuk ki a Plugint, hanem mennyünk vissza a WinAMP programhoz. Ha aszt szeretnénk, hogy egy megadott mappában lévő zenefájlokat játszon le folyamatosan a webradió  akkor a következőket állítsuk be. Mennyünk a File fülre és ott van, hogy Add Media to Libary  és állítsuk be a mappát.
Indítsuk el közben a SHOUTcast servert amit ha feltelepítettél megtalálhatod a START menüben a Minden programokban. Indítsd el a SHOUTcast DSAN (GUI) -t. A GUI-t rakd le tálcára ne bántsd.

Ezzel kész és már csak el kell indítani a Servert amit úgy tehetsz meg, hogy visszamész a Pluginhoz és megnyomod a CONNECT gombot. Ha felcsatlakozik akkor ilyesmit ír a pluginban:

A Sent 0 bytes -t kell nézni, ha ezt írja akkor megy a szerver. És már csak a zenéket kell elindítani a WinAMP programban. A gyangébbek kedvéért a PLAY gombal lehet elindítani a zenéket és a plugin fülön látni fogjuk ha a webrádión megy a zene mert a Sent Bytes folyamatosan növekedni fog ahogy megy a zene.

Hogyha megszeretnénk nézni a webrádiónk honlapját akkor ezt kell beírni a böngészőbe: http:// az ip-d :8000/index.html
Ha bejön akkor mindent jól csináltál. Följebb található egy olyan menüpont hogy Listen arra kattintva lelehet tölteni a Webrádió Fájlját amivel lehet hallgatni a rádiót. A rádiót csak 32-en hallgathatják, de ha akarjátok majd ezt is leírom hogy hogyan lehet beállítani hogy többen todják hallgatni.

Remélem sokat segítettem a Webrádiózással kapcsoltban. Ha valami problémád van írhatsz a fórumba.
Itt az enyém de nem megy mindig: http://86.101.147.26:8000/index.html

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.